Deprecated: Required parameter $keys follows optional parameter $name in /home/xvila3/public_html/wp-content/plugins/LayerSlider/assets/classes/class.ls.config.php on line 74
Envelliment actiu / Envejecimiento activo -

Envelliment actiu / Envejecimiento activo

Published by Fem Sant Andreu on

Envelliment actiu

L’OMS defineix l’envelliment actiu com “El procés d’optimitzar les oportunitats de salut física, mental i social que permetin a la gent gran participar activament en la societat sense patir discriminació i gaudir d’una qualitat de vida bona i independent”.

D’aquesta definició es poden treure tres punts fonamentals: salut (física i mental), seguretat (protecció i dignitat) i participació (socialització i autorealització personal)
A FEM Sant Andreu afrontem el canvi demogràfic defensant el dret a Sant Andreu de la Barca per a totes les edats i valorant la participació en tots els cicles vitals, entre ells de la nostra gent gran.
I per això apostem per un seguit d’accions enfocades envers un Envelliment Actiu que ajudi als nostres grans a conduir la seva vida quotidiana aprofitant al màxim les oportunitats, segons les seves necessitats, capacitats i aspiracions.

I volem garantir uns hàbits saludables a través de programes específics d’activitat física, alimentació saludable i prevenció sanitària
Sense oblidar-nos de la importància per a la nostra Gent Gran de ser actius socialment i per això apostem per la descentralització del Casal de la Gent Gran (perquè no tothom hi pot accedir), per apropar activitats a centres cívics o culturals a tot el municipi (amb xerrades, formació, tallers, sortides…)
I valorant tot allò que l’experiència de la vida ens pot oferir.00

Des de FEM Sant Andreu volem esborrar les barreres generacionals gràcies a projectes com l’Escola de Vida on grans, infants i jovent puguin establir nexes d’unió i coneixença que enriqueixi a tothom, o com el projecte de Mentoring, és a dir tutorització entre prejubilats/jubilats i emprenedors.

Envejecimiento activo
La OMS define el envejecimiento activo como “El proceso de optimizar las oportunidades de salud física, mental y social que permitan a la gente mayor participar activamente en la sociedad sin sufrir discriminación y disfrutar de una calidad de vida buena e independiente”.

De esta definición se pueden sacar tres puntos fundamentales: salud (física y mental), seguridad (protección y dignidad) y participación (socialización y autorrealización personal)
En FEM San Andreu afrontamos el cambio demográfico defendiendo el derecho a Sant Andreu de la Barca para todas las edades y valorando la participación en todos los ciclos vitales, entre ellos nuestra gente mayor.
Y por eso apostamos por una serie de acciones enfocadas hacia un Envejecimiento Activo que ayude a nuestros mayores a conducir su vida cotidiana aprovechando al máximo las oportunidades, según sus necesidades, capacidades y aspiraciones.

Y queremos garantizar unos hábitos saludables a través de programas específicos de actividad física, alimentación saludable y prevención sanitaria
Sin olvidarnos de la importancia para nuestra gente mayor de ser activos socialmente y por eso apostamos por la descentralización del Casal de la Gente mayor (porque no todo el mundo puede acceder), para acercar actividades a centros cívicos o culturales en todo el municipio (con charlas, formación, talleres, salidas…)
Y valorando todo aquello que la experiencia de la vida nos puede ofrecer.

Desde FEM San Andreu queremos borrar las barreras generacionales gracias a proyectos como la Escuela de Vida donde grandes, niños y jóvenes puedan establecer nexos de unión y conocimiento que enriquezca a todo el mundo, o como el proyecto de Mentoring, esto es tutorización entre prejubilados/jubilados y emprendedores.


0 Comments

Deixa un comentari

Avatar placeholder

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Atenció: aquest lloc web utilitza cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació, així com per a oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús., Més .plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies